Kuva: Mona Hormia

Etusivu
Lång Romance 
Historiikki
Fauni 
Taustatiimi ja tukijat
Esiintymiset

Kuvia
Arkisto

Palaute 
Ohjelmisto
Linkit


Lång Romance 


Risto ja koreografi Minni Hirvonen ovat kesästä alkaen työstäneet uutta tanssiteosta. Lång Romance sai ensi-iltansa Joensuun Taidemuseon juhlasalissa perjantaina 21. syyskuuta 2012. Lokakuussa Lång ja Hirvonen lähtevät uuden teoksensa kera kiertueelle Etelä-Koreaan.

Kiertue alkaa 19.–21.10. Suwonin kaupungista, jossa sijaitsee viime kesänä avattu Able Art Centre, jonka viralliseen ohjelmaan Lång Romance on valittu. Suwonista kiertue siirtyy Goyangiin, jossa Risto esiintyy ensimmäistä kertaa järjestettävässä Korea Disabled International Dance Festivalissa 23.–26.10. Viimeinen etappi on Ik-san, jonne työryhmän kutsui Samdong International, jonka päämajassa Lång Romance esitetään.

Lång Romance on tunnelmakuvaus tekijänsä sielunmaisemasta tässä ja nyt, lapsenomaisen avoimena, pyörryttävän kauniina kokemuksena, leikkinä. Samalla Lång Romance piirtää esille universaalin ihmisen – aikalaisen konemaisena selviytyjänä, kauniisti ja rujosti. Tämä pyörre alkaa viedä ihmistä kohtisuoraan ensin vihjaillen ja sitten rajusti syöksyen, kuin klassiset romanssit. Pelottavinta ja kauneinta on sen päättymättömyys, never ending story…

Riston  kansainvälisen tanssiuran edistämistä tukee Tampereella toimiva Esteetön taide ja kulttuuri ry, jonka tavoitteena on edistää kansainvälistä esitys- ja koulutusvaihtoa.

kuvat: Mona Hormia